Registreer preventieve zorg voor Oekraïense ontheemden in nieuw eForm

Registreer preventieve zorg voor Oekraïense ontheemden in nieuw eForm

14 juni 2022
Categorie:

Beste medisch aanspreekpunt die het medisch zorgaanbod voor Oekraïense ontheemden lokaal mee helpt organiseren,

 

Domus Medica heeft een eForm ‘oekraïense vluchtelingen registratie contact in kader van preventieve zorg’ laten opmaken. Dit is geïmplementeerd in de medische pakketten van huisartsen.

Het is belangrijk dat iedere huisarts uit uw regio die Oekraïense ontheemden informeert over preventieve zorg, basisvaccins plaatst of registreert (MBR, Polio, DTP), doorverwijst voor RX Thorax of THT plaatst/leest, na het consult deze eForm invult.

Dit is niet alleen belangrijk om op Vlaams niveau zicht te krijgen op de toegediende preventieve zorg, maar het is ook erg belangrijk voor uw projectfinanciering als huisartsenkring en ELZ. Er is immers een uitbetaling voorzien volgens de tabel in bijlage. Dus men heeft nood aan goed zicht op die cijfers.

Dankzij het eForm kunnen deze gegevens gestructureerd doorgegeven worden en weet het Agentschap aan welke penhouder (volgens postcode) welke bedragen kunnen toegewezen worden.

 

Werkt u in een zorgpunt met Mediris dan hoeft u niet nog eens het eForm in te vullen. Via Mediris gaan de gegevens ook gestructureerd doorgegeven worden.

Het kan dan wel nog belangrijk zijn de huisartsen van uw huisartsenkring op de hoogte te brengen van het eForm voor het geval zij individueel in de praktijk medisch-preventieve handelingen uitvoeren bij Oekraïense ontheemden.

 

We danken u alvast om de huisartsen van uw kring attent te maken op dit eForm.

 

Met vriendelijke groeten,

Gert Merckx

Domeinverantwoordelijke kringen

Domus Medica | Lange Leemstraat 187 | 2018 Antwerpen

T. + 32 3 425 76 63 | gert.merckx@domusmedica.be

www.domusmedica.be  | Lid worden

Log in met uw geregistreerde e-mailadres en wachtwoord.

Nog geen Login?