ICHO zoekt stagecoördinatoren!

ICHO zoekt stagecoördinatoren!

15 september 2022
Categorie:

De opleiding tot huisarts wordt gezamenlijk georganiseerd door de vier Vlaamse universiteiten in het kader van hun Interuniversitair Samenwerkingsverband Huisartsen-Opleiding (ISHO) samen met de vzw Interuniversitair Centrum voor Huisartsen-Opleiding (ICHO).

ICHOvzw  zoekt Stagecoördinatoren (STACO)

Zin om huisartsen in opleiding te begeleiden en te inspireren? Ben je een huisarts met een hart voor opleiding en coaching?

 

Taakomschrijving

Als STACO speel je een belangrijke rol in de opleiding van de haio’s die bij jou in de seminariegroep zitten.

  • Ongeveer 10 à 15 % mandaat (een halve dag per week)
  • Je leidt de seminaries tweewekelijks in een vaste groep per academiejaar (min 10, max 14 haio’s)
  • Je bent zowel educatief als administratief de schakel tussen alle betrokkenen: je coördineert de diverse aspecten van de opleiding
  • Je begeleidt de haio’s individueel in hun ontwikkeling tot huisarts. Dit omvat het opleiden, begeleiden, ondersteunen en stimuleren van de haio’s via individuele contacten. Het elektronisch portfolio is hierbij een ondersteunend hulpmiddel

Een meer uitgebreide taakomschrijving kan je opvragen bij het ICHO-secretariaat.

Selectiecriteria

  • Minimum 5 jaar actief als huisarts (bij aanvang van de functie dus 01-10-23)
  • Je oefent als hoofdactiviteit huisartsgeneeskunde uit, dit wil zeggen dat je min 50% van de tijd in een reguliere huisartsenpraktijk actief bent
  • Je bent thuis in alle kenmerken van de huisartsgeneeskunde zoals de WONCA-definitie deze omschrijft
  • Je bent in staat om de dubbele rol van zowel coach als huisarts op te nemen
  • Je bent beschikbaar om na start minimaal 3 jaar een groep te begeleiden

Wat wij u bieden

We bieden u een grondige en boeiende opleiding aan met een mix van zelfstudie, interactieve sessies in groep en observaties van live seminaries gevolgd door reflectie. De opleiding zal plaatshebben vanaf januari 2023 en zal bestaan uit een blended format (online voorbereiding afgewisseld met live trainingsmomenten). De exacte data zijn nog niet gekend, maar de groepssessies gaan door op dinsdagnamiddag.

De werkbelasting is ongeveer 10 – 15%, wat neerkomt op een halve dag per week. De vergoeding is in academiejaar 1706,88 euro per haio per jaar waarbij we gemiddeld 12 haio’s per jaar toewijzen aan elke coördinator (min. 10 en max. 14).

Interesse?

Graag je kandidatuur insturen (CV+motivatiebrief) naar het secretariaat van het ICHO via an.stockmans@icho.be voor 1 november 2022.  De sollicitatiegesprekken vinden in december plaats.

Voor meer informatie kan u altijd terecht op www.icho.be, op het secretariaat (016/37 68 52)

Log in met uw geregistreerde e-mailadres en wachtwoord.

Nog geen Login?