LET’S SCALE UP CARE – Studiemiddag over de organisatie van chronische zorg in de HAP

LET’S SCALE UP CARE – Studiemiddag over de organisatie van chronische zorg in de HAP

8 december 2022
| 12:30
Categorie: Externe opleiding / symposium
In samenwerking met SCUBY Belgium organiseert Domus Medica nog een drietal studiedagen over de organisatie van chronische zorg in de huisartsenpraktijk.

Beste,

 

In samenwerking met SCUBY Belgium organiseert Domus Medica  nog een drietal studiedagen over de organisatie van chronische zorg in de huisartsenpraktijk. Op 8 december van 12.30 tot 17u organiseren we dit in Antwerpen. Samen met lokale sleutelfiguren reiken we tools en tips ter ondersteuning van het veranderproces naar een meer geïntegreerde zorg in de huisartsenpraktijk aan. Inspiratie en leren van elkaar staat centraal.

Programma:

Ter voorbereiding op de studiedag bekijkt u thuis een korte kennisclip over geïntegreerde zorg in de huisartsenpraktijk en geven we u via een online tool inzicht in hoeverre uw praktijk al geïntegreerde zorg biedt. Op deze inzichten bouwen we voort tijdens de fysieke studiedag.

We starten de dag met een plenaire inspiratiesessie over…

  • de rol van de  huisartsenpraktijk voor personen met chronische aandoeningen en kwetsbaarheden in de buurt door Dr Josefien van Olmen, Professor kwaliteit van geintegreerde zorg aan de Universiteit Antwerpen
  • Daarnaast presenteert dr Katrien Danhieux onderzoeker SCUBY, UA over hun bevindingen over hoe geintegreerde we al werken in België. En wat is het ‘laaghangend fruit’ naar geïntegreerde zorg in de huisartsenpraktijk?
  • Ook geven we graag podium aan dr Tine Rappé, die haar verbeterproject rond geintegreerde zorg voor personen met COPD zal presenteren. Tine Rappé won dit jaar de prijs van de jonge huisarts.

 

In het tweede deel van de studiedag neemt u deel aan één van de vier workshops waarin we aan de slag gaan met een verbeterproject gericht op één van de volgende thema's:

  1. Populatiemanagement en optimaal gebruik van het EMD  (met oa dr Carolien Verdonck, expert populatiemanagement voor osteoporose aan de UGent)
  2. Samenwerken binnen en buiten de huisartsenpraktijk  (met oa dr Tine Rappé)
  3. Ondersteunen van zelfmanagement en de relatie met de patiënt (met oa Lucky Van Botteldoorn, expert verpleegkundige in de huisartsenpraktijk)
  4. Buurtgerichte zorg en de verbinding met welzijn

 

Leden van Domus Medica en praktijkverpleegkundigen betalen 40 euro. Voor andere geïnteresseerden kost deelname aan de studiedag 80 euro.

Meer informatie en inschrijvingsformulieren vindt u hier: 8 december Antwerpen

 

 

359949305_500
Info
Datum: 8 december 2022 | 12:30
Locatie: 
Antwerpen, 

Log in met uw geregistreerde e-mailadres en wachtwoord.

Nog geen Login?