D4D midweek van 20 t.e.m. 24 maart 2023

D4D midweek van 20 t.e.m. 24 maart 2023

20 maart 2023
| 0:00
Categorie: Externe opleiding / symposium
Doctors4Doctors organiseert opnieuw een midweek voor 10 jonge artsen die tegen hun grens aanlopen en twijfelen of zij wel de arts kunnen zijn die ze willen zijn.

Beste collega,

 

Doctors4Doctors organiseert opnieuw een midweek voor 10 jonge artsen die tegen hun grens aanlopen en twijfelen of zij wel de arts kunnen zijn die ze willen zijn. Hiermee geven wij de kans om tot rust te komen en te reflecteren over hun professioneel leven en zelfzorg. D4D biedt professionele begeleiding van experten uit het netwerk: intake-artsen; loopbaancoaches; psychotherapeuten ivm oa faalangst , perfectionisme en verbindende communicatie. Daarnaast kan men deelnemen aan  groepsactiviteiten o.a. meditatie, mindfulness, yoga, bewustzijns en persoonlijke ontwikkeling.

 

Waarom dit initiatief?

 

D4D kende de voorbije jaren een exponentiële groei van hulpvragen. In 2021 waren 30% van de hulp vragende artsen jonge artsen in opleiding tot huisarts of specialist. En ook in 2022 is de hulpvraag van jonge collega’s groot. Surmenage, burnout, onzekerheid, work-life balance en angststoornissen zijn veel voorkomende klachten. De druk is zeer hoog voor jullie haio’s en aso’s waardoor de intake artsen heel vaak de alarmkreet horen: “wil ik deze job nog wel doen?” Het is schrijnend dat jonge artsen zoals jullie in het rood gaan en de passie en het engagement waarmee ze aan hun studie geneeskunde zijn begonnen volledig dreigen te verliezen. In juli 2021 organiseerden we dit een eerste keer. De deelnemers waren enthousiast. Naast de grote verbondenheid binnen de groep kregen ze ook heel wat handvatten mee voor de toekomst. Daarom  willen we dit herhalen zodat jonge artsen in nood tot rust kunnen komen en kunnen aansterken om hun professioneel- en privéleven met een betere balans of heldere keuzes aan te gaan. Wij willen hiermee een bijdrage leveren aan het verwezenlijken van de ‘quadruple aim” waarbij zelfzorg van artsen de 4de pijler vormt en mee te zorgen dat “iedere arts de arts kan zijn die hij wil zijn”.

 

Wanneer?

 

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24  maart 2023  Vanaf de lunch op maandag tot en met de lunch op vrijdag.  ( inschrijven is een engagement voor de ganse week)

 

Waar?

 

Koningsteen in Kapelle o/d Bos ; je logeert in eenvoudige kamers met eigen sanitair  in een mooi kasteeldomein waar alles aanwezig is om tot rust te komen.

 

Eigen bijdrage:

250 euro  all in

 

Interesse?

 

Schrijf je snel in via mail. Marijke.soogen@doctors4doctors.be Het aantal deelnemers is beperkt tot 10.  Het is een cadeau aan jezelf.

 

 

 

 

359949305_500
Info
Datum: 20 maart 2023 | 0:00

Log in met uw geregistreerde e-mailadres en wachtwoord.

Nog geen Login?